Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τι θα συζητήσει το Eurogroup τη Δευτέρα για την αξιολόγηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο Eurogroup της Δευτέρας 7 Μαρτίου κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό πότε θα έρθει στην Αθήνα το κουαρτέτο για τη συνέχιση της αξιολόγησης, και επομένως και ο χρόνος που αυτή θα περατωθεί.

Σύμφωνα με την ατζέντα του Eurogroup, αυτό αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρόγραμμα της Ελλάδας και θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έγινε στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων με την ελληνική κυβέρνηση.

Οπως αναφέρεται στην ατζέντα που ανακοινώθηκε το πρώτο θέμα που θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας είναι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Και προστίθεται ότι οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τους Θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Επισημαίνεται επίσης ότι στις αρχές Φεβρουαρίου οι θεσμοί είχαν επισκεφθεί την Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης. Το Eurogroup στις 12 Φεβρουαρίου είχες διαπιστώσει ότι είχε σημειωθεί πρόοδος επί της ουσίας σε ορισμένα κρίσιμα θέματα, καθώς και ότι χρειάζεται περαιτέρω δουλειά σε άλλα κρίσιμα ζητήματα πριν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις βασικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια.

Τέλος στο κείμενο της Ολλανδικής προεδρίας γίνεται αναφορά και στο ότι έχει συμφωνηθεί από τις 14 Αυγούστου μετά την πρώτη αξιολόγηση να εξεταστεί η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ώστε το χρέος της Ελλάδα να καταστεί βιώσιμο.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε