Οικονομία

ΑΑΔΕ: Κοινή Δήλωση Τελωνειακής Συνεργασίας με το Υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας

Κοινή Δήλωση με την οποία επιβεβαιώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας στα τελωνειακά θέματα υπόγραψαν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Sezai Uçarmak.

Οι δυο πλευρές (ΑΑΔΕ και Υπουργείο Εμπορίου Τουρκίας) 

  • εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αμοιβαίας ωφέλειας, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας για τη διευκόλυνση του εμπορίου και την εφαρμογή του νόμου στα τελωνειακά θέματα.
  • αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το Σχέδιο Δράσης που συμφωνήθηκε στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Κοινή Δήλωση τονίζει:

  • τη σημασία της βάσει κανόνων αμοιβαίας ανταλλαγής πληροφοριών και έρευνας για την ορθή εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας
  • την αξία των κοινών εκπαιδεύσεων και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών για την προώθηση της συνεργασίας. 

Τα δυο μέρη δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν περαιτέρω την ήδη διαμορφωμένη αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη μεταξύ τους και, προς τον σκοπό αυτό, υποστηρίζουν πρωτοβουλίες ενισχυμένης τελωνειακής συνεργασίας για την ομαλή διασυνοριακή ροή αγαθών, σεβόμενα παράλληλα την ισορροπία μεταξύ απαιτήσεων ασφάλειας και νομοθεσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.