Αγορές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές μετά την χθεσινή υποχώρηση σε χαμηλό εξαμήνου

Ανάκαμψη καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα (6.8.2024) για τις τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τις παγκοσμίου βεληνεκούς χθεσινές απώλειες, και την υποχώρηση σε χαμηλό εξαμήνου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν την ανάκαμψη που σημειώθηκε στις μετοχές των ασιατικών αγορών και βρίσκουν εν μέρει στήριξη σε σειρά οικονομικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%, αφού χθες κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριήμερη πτώση του από τον Ιούνιο του 2022, κλείνοντας κάτω από το όριο των 500 μονάδων για δεύτερη ημέρα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε πάνω από 10% σήμερα αφού στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από το 1987, κάνοντας βουτιά 12,4%.

Ο υποδείκτης των εταιριών ταξιδιών ήταν μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη άνοδο, με τη μετοχή του ξενοδοχειακού ομίλου InterContinental Hotels Group να ενισχύεται 2,1% ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Αυξάνονται τα αρνητικά στοιχήματα για τα αμερικανικά ομόλογα εν αναμονή της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Η απαισιόδοξη διάθεση καταγράφηκε στην τελευταία έρευνα πελατών της JPMorgan Treasury, δείχνοντας μια από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες μετατοπίσεις προς την αρνητική τοποθέτηση που παρατηρήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια
Αυξάνονται τα αρνητικά στοιχήματα για τα αμερικανικά ομόλογα εν αναμονή της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ