Κυριακή, 16 Ιουν.
28oC Αθήνα

ΗΠΑ: Οι traders ομολόγων αμφιβάλλουν και πάλι ότι η Fed θα μειώσει δύο φορές τα επιτόκια

ΗΠΑ: Οι traders ομολόγων αμφιβάλλουν και πάλι ότι η Fed θα μειώσει δύο φορές τα επιτόκια

Οι traders ομολόγων αμφιβάλλουν και πάλι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πραγματοποιήσει τις δύο μειώσεις επιτοκίων που είχαν τιμολογηθεί στην καμπύλη των swaps μόλις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αγορά swaps τιμολογεί τώρα περίπου 40 μονάδες βάσης για μειώσεις επιτοκίων για το τέλος του έτους, με την πρώτη πλήρη χαλάρωση 25 μονάδων βάσης να έχει τιμολογηθεί στη συνεδρίαση πολιτικής του Νοεμβρίου. Αμέσως μετά την μέτρηση του πληθωρισμού την περασμένη Τετάρτη για τον Απρίλιο, οι αγορές είχαν εκτιμήσει ότι οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed (ΗΠΑ) θα πλησίαζαν τις 50 μονάδες βάσης, ή δύο κινήσεις 25 μονάδων βάσης.

Οι τοποθετήσεις υποδηλώνουν ότι τα νέα βραχυπρόθεσμα στοιχήματα έχουν έκτοτε ανασυγκροτηθεί, καθώς οι αποδόσεις ωθήθηκαν υψηλότερα τις τελευταίες ημέρες, την ίδια στιγμή που οι μακροπρόθεσμες θέσεις σε πιο ώριμα κρατικά ομόλογα διαλύθηκαν εν μέρει. Οι έμποροι παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς αναμένουν περισσότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς και νέα στοιχεία για την πορεία της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που αναμένεται την Τετάρτη.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις