Οικονομία

Ανέκοψε η Fed την ανοδική πορεία του δολαρίου

Το "σήμα" για τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, "φρενάρησε" την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Έτσι, το απόγευμα, το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,0710 δολ. από το επίπεδο των 1,0660 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, το 68% των αναλυτών προβλέπει αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών χθες, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα στη νέα αυτή πορεία ανόδου των επιτοκίων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν τρεις συναλλαγές ύψους 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αυξήθηκε στο 7,03% από 6,89% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,48% να διαμορφωθεί στο 6,55% από 6,38% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε σστο 0,074% από 0,076%, στη διάρκεια των 9 μηνών μειώθηκε στο 0,021% από το 0,022%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,019% από -0,015%, στο τρίμηνο παρέμεινε στο -0,092%, τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,149%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0667 δολ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρόπουλος: Ώρα για ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Σε μια εποχή αυξανόμενων προκλήσεων για την άμυνα και ασφάλεια της Ευρώπης – και της Ελλάδας – η ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί πλέον στρατηγική αναγκαιότητα
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στον ΣΕΒ
Πιερρακάκης: Χρειαζόμαστε περισσότερες ξένες και αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία πέραν του ενεργειακού τομέα και στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατηγική προσέλκυσης περαιτέρω αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Συνάντηση Τσιάρα – Χάνσεν: Η νέα ΚΑΠ πρέπει να παραμείνει μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και κοινωνικής συνοχής
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του πρωτογενούς τομέα, η ανάγκη για στήριξη των νέων και πραγματικών παραγωγών, οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τα νέα εργαλεία της ΕΕ για την αντιμετώπισή της
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Κώστας Τσιάρας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Τροφίμων, Κρίστοφ Χάνσεν