Οικονομία

Ανεργία: Μείωση 0,5% τον Μάρτιο – Παραμένει… πρωταθλήτρια η Ελλάδα

Στο 20,1% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2018, από 20,6% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα (02.07.2018) στη δημοσιότητα.

Το Μάιο του 2018 (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 8,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008. Στην Ε.Ε. η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008. Ένα χρόνο πριν, το Μάιο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,2% και 7,7% αντιστοίχως.

Συνολικά το Μάιο καταγράφονται 17,207 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,656 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (20,1% το Μάρτιο) και στην Ισπανία (15,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία 2,3%)και στη Γερμανία (3,4%).

Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ε.Ε., μέσα σε ένα χρόνο, από 22,1% το Μάρτιο του 2017 σε 20,1% το Μάρτιο του 2018.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Μάρτιο διαμορφώθηκε στους 956 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 16,3% και στις γυναίκες στο 25%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε στο 43,2%, έναντι 45,5% το Φεβρουάριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (43,2%), στην Ισπανία (33,8%) και στην Ιταλία (31,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,1%), στην Εσθονία (6,8%) και στην Ολλανδία (6,9%).

Το Μάιο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 16,8% και στην ΕΕ στο 15,1%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΚΤ: Yπέρ αυστηρών ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών κανόνων τάσσεται ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης
Η Ευρώπη θα πρέπει να ελέγξει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των κανονισμών της και να καταργήσει σταδιακά ορισμένους από τους παλαιότερους δήλωσε ο Μάρτιν Κότσερ
European Central Bank policymaker Martin Kocher holds his first press conference as head of the Austrian National Bank (OeNB), in Vienna, Austria, September 12, 2025
Eurelectric: Η ενίσχυση της ζήτησης και της ευελιξίας στην ηλεκτρική ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για να αξιοποιηθούν τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης
Το Power Barometer 2025 της Eurelectric καταδεικνύει μείωση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καθαρής ενέργειας και ΑΠΕ
Πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας
Η Τράπεζα της Αγγλίας και ο ΟΟΣΑ προειδοποιούν σοβαρά για τον ασταθή πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ πιο άκαμπτος από ό,τι είχε προβλέψει στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο και υψηλότερος από οποιοδήποτε άλλο έθνος της G-7 τα επόμενα χρόνια
Inflation and the economic crisis. Financial market crash. The Red arrow on the chart is pointing Up. Golden Stack Coins With Red Arrow Showing Upward Direction for the higher inflation concept.