Οικονομία

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Ψεύτικη ήταν η απειλή για Grexit

Τα capital controls σύντομα θα χαλαρώσουν εαν η κυβέρνηση που προκύψει από τις εκλογές υλοποιήσει το Μνημόνιο, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Β. Κονστάνσιο που αποκάλυψε πως το Grexit δεν θα γινόταν γιατί είναι παράνομο.

Η εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ μια πραγματική πιθανότητα καθώς δεν θα ήταν νόμιμο, ομολόγησε δίχως περιστροφές ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο Β. Κονστάνσιο τόνισε επίσης πως η χαλάρωση των capital controls μπορεί να μην είναι μακριά, με την προϋπόθεση πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευτεί στο νέο πρόγραμμα διάσωσης και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα ο ίδιος πρόβλεψε πως η Ε.Ε και το ΔΝΤ θα συμφωνήσουν στο τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους όταν θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του στην πρώτη αξιολόγηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συγκρατημένη άνοδος στο πετρέλαιο ενώ τα καύσιμα «καλπάζουν» – Θα έρθει ώρα που η αγορά δεν θα αντιδρά στα tweet του Τραμπ, λένε αναλυτές
Ακόμη κι αν τελειώσει αύριο ο πόλεμος θα απαιτηθούν μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις χρόνια για να αποκατασταθούν ζημιές σε υποδομές
The Total oil depot at the Lavera petrochemical port in Martigues, France, March 12, 2026.