Οικονομία

Bloomberg: Μεγάλες απώλειες αναμένεται να καταγράψει τον Νοέμβριο το πετρέλαιο

Προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Ιούλιο κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου, καθώς το Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) που συνεδριάζει αργότερα αυτή την εβδομάδα δεν θα μειώσει το στόχο του για την παραγωγή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πετρελαίου κατέγραφαν άνοδο 0,8%, καταγράφοντας για τον μήνα Νοέμβριο απώλειες σχεδόν 10%. Το Ιράν δεν αναμένει κατά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη σημαντικές αποφάσεις που να αλλάζουν το στόχο του οργανισμού για την παραγωγή, δήλωσε το Σάββατο σε συνέδριο στην Τεχεράνη ο υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέ.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφαν στη Νέα Υόρκη άνοδο κατά 30 σεντς στα 42,01 δολάρια το βαρέλι, με το πετρέλαιο μπρεντ στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 45 σεντς στα 45,31 δολάρια το βαρέλι.
Το Ιράν έχει πει ότι σχεδιάζει να αντλεί επιπλέον 500.000 βαρέλια την ημέρα μόλις αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, επισημαίνει το Bloomberg. Αυτή η ποσότητα δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές και δεν θα υπάρχει πρόβλημα να πωληθεί, δήλωσε σε δημοσιογράφους το Σάββατο ο Αμίρ Χουσεΐν Ζαμανίνια, υφυπουργός πετρελαίου για διεθνείς και εμπορικές σχέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης: Προτεραιότητες η απλούστευση διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις, χωροταξικό και ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε είπε ότι «Εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να δώσουμε από δω και πέρα μεγαλύτερη έμφαση όχι τόσο στα «μάκρο», αλλά στα «μίκρο»
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης
Στο shutdown των 36 ημερών αποδίδει την ήττα των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη ο Τραμπ
«Το ότι ο Τραμπ δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο και η δημοσιονομική παράλυση (είναι) οι δυο λόγοι για τους οποίους οι ρεπουμπλικάνοι έχασαν τις εκλογές απόψε’, σύμφωνα με δημοσκόπους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ