Οικονομία

Δάνειο στο δάνειο για να ξεπληρώσουμε.. δάνεια!

Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2012 εαν το κόστος δανεισμού στην αγορά ομολόγων παραμένει απαγορευτικό, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 

Η ερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών είναι πως εαν δεν υποχωρήσουν κατά πολύ τα spreads στην αγορά ομολόγων η Ελλάδα θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να καλύψει δανειακές ανάγκες.
 
Διαβάστε τη δήλωση του Γ.Παπακωσταντίνου για να καταλάβετε πόσο ”πνιγμένη” στα δάνεια είναι η οικονομία μας.
”Οι δανειακές μας ανάγκες ανέρχονται στα 66 δις δολάρια για το 2012. Τα υφιστάμενα δάνεια καλύπτουν ανάγκες 24 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να προέλθουν από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων χρεών 27 δις ευρώ από μακροπρόθεσμα δάνεια. Ελπίζουμε πως η αγορά θα ανοίξει για εμάς νωρίτερα από το 2012. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ίσως χρειαστεί να αντλήσουμε κεφάλαια από το EFSF” είναι αυτούσια η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στους δημοσιογράφους.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς