Διεθνή

Kαμπανάκι Μπέσεντ για το όριο του αμερικανικού δημοσίου χρέους

Δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών

Σε τροχιά «αποστολής» σήματος κινδύνου για το όριο του ομοσπονδιακού χρέους βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Σκοτ Μπέσεντ, ο οποίος απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

«Θα το κοινοποιήσουμε στο Κογκρέσο όταν πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε», όταν δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει εγκαίρως όλους τους λογαριασμούς της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα (6.5.2025) ο Μπέσεντ, απαντώντας σε ερωτήσεις στην Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να υπολογίζει τα φορολογικά έσοδα από την τελευταία περίοδο υποβολής δηλώσεων.

Το ανώτατο όριο του χρέους επανήλθε στις αρχές Ιανουαρίου και το Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί ειδικούς λογιστικούς ελιγμούς για να αποφύγει την παραβίαση του ορίου, διατηρώντας παράλληλα τις πληρωμές των ομοσπονδιακών υποχρεώσεων. Οι αναλυτές της Wall Street έχουν εκτιμήσει ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει περιθώριο μέχρι την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου προτού χρειαστεί το Κογκρέσο να αυξήσει ή να θέσει στην άκρη το όριο του χρέους.

«Βρισκόμαστε σε τροχιά προειδοποίησης», δήλωσε ο Μπέσεντ. Επανέλαβε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα χρεοκοπήσει ποτέ και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα χρησιμοποιήσει «τεχνάσματα» για να παρακάμψει το όριο του χρέους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η Τράπεζα της Αγγλίας και ο ΟΟΣΑ προειδοποιούν σοβαρά για τον ασταθή πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ πιο άκαμπτος από ό,τι είχε προβλέψει στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο και υψηλότερος από οποιοδήποτε άλλο έθνος της G-7 τα επόμενα χρόνια
Inflation and the economic crisis. Financial market crash. The Red arrow on the chart is pointing Up. Golden Stack Coins With Red Arrow Showing Upward Direction for the higher inflation concept.
FCAS: Κολλημένο στο έδαφος το νέο ευρωπαϊκό αερομαχητικό – Προ της ρήξης Μερτς και Μακρόν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα κέρδη από την παραγωγή του
Το Future Combat Aircraft System (FCAS) κινδυνεύει να μείνει σχέδιο επί χάρτου καθώς Γερμανία και Γαλλία δεν τα βρίσκουν στο ποιος θα έχει τη μερίδα του λέοντος στο project
Αερομαχητικό Typhoon
Έκκληση Γερμανών στους Ευρωπαίους: Ανοίξτε τους κουμπαράδες των ταμείων και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για επενδύσεις στην άμυνα – Τα σενάρια για την Ελλάδα
Η αντιπρόεδρος της Bundesbank, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της άμυνας και τονίζει πως «η επέκταση των αμυντικών δυνατοτήτων δεν είναι επομένως μόνο μια αναγκαιότητα πολιτικής ασφάλειας, αλλά και οικονομική»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για οικονομική στήριξη στην κυβέρνηση Μιλέι μετά την συνάντηση με τον Τραμπ, λέει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Ο Σκοτ Μπέσεντ υπόσχεται «όλες τις επιλογές για σταθεροποίηση» στον Μιλέι της Αργεντινής - Στα ύψη τα ομόλογα και το πέσο μετά τις ανακοινώσεις του
Ο Σκοτ Μπέσεντ