Διεθνή

Kατέρρευσαν οι προσδοκίες των Γερμανών εξαγωγέων ελέω δασμών

Έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την πρώτη περίοδο καραντίνας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του Ifo

Σημαντική επιδείνωση κατέγραψαν κατά τον τρέχοντα μήνα οι προσδοκίες των επιχειρήσεων εξαγωγών της Γερμανίας, σύμφωνα με έρευνα του Ifo.

Συγκεκριμένα, έπεσαν οι προσδοκίες των εξαγωγέων της Γερμανίας στις -9,8 μονάδες τον Απρίλιο από -2,3 μονάδες τον Μάρτιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020. «Η δασμολογική διαμάχη με τις ΗΠΑ έχει ανακόψει τις ελπίδες για ανάκαμψη της εξαγωγικής οικονομίας», αναφέρει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo. «Το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας ως προς την πραγματική εξέλιξη των δασμών πιθανόν να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση».

Οι εξαγωγικές προσδοκίες έχουν μειωθεί σημαντικά στην πλειονότητα των τομέων. Οι ελπίδες των αυτοκινητοβιομηχανιών για ανάκαμψη διαψεύστηκαν. Οι εξαγωγές αναμένεται τώρα να μειωθούν.

Το ίδιο ισχύει και για τη χημική βιομηχανία, τη μηχανολογία και τη βιομηχανία επίπλων. Στον τομέα των μετάλλων, οι προοπτικές ήταν ήδη δυσοίωνες και δεν θα μπορούσαν να βελτιωθούν αυτόν τον μήνα. Οι τυπογράφοι, η βιομηχανία χαρτιού και οι κατασκευαστές ηλεκτρικού εξοπλισμού αναμένουν ότι οι εξαγωγές θα παραμείνουν αμετάβλητες. Μόνο οι κατασκευαστές ποτών αναμένουν σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταρρίπτει drones με ακριβό εξοπλισμό
Δεν είναι βιώσιμο να καταρρίπτετε drones αξίας χιλιάδων ή δύο χιλιάδων δολαρίων με πυραύλους που σας κοστίζουν ίσως μισό εκατομμύριο ή ένα εκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
NATO Secretary General Mark Rutte speaks during a press conference at the Alliance's headquarters in Brussels, Belgium September 23, 2025. 1
Nέους δασμούς 100% στα φάρμακα με πατέντα σχεδιάζει ο Τραμπ από 1η Οκτωβρίου
«Από την 1η Οκτωβρίου 2025, θα επιβάλλουμε δασμό 100% σε οποιοδήποτε επώνυμο ή κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμακευτικό προϊόν, εκτός εάν μια εταιρεία ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ το εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων της στην Αμερική», έγραψε ο Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ
Γερμανία: Κονδύλι 35 δισ. ευρώ για την ασφάλεια στο διάστημα
Πακέτο ύψους 35 δισ. ευρώ θα διατεθεί έως το 2030 για την «αρχιτεκτονική ασφαλείας» στο διάστημα, καθώς η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν σημαντική απειλή και σε αυτό το πεδίο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους
Ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους