Διεθνή

Γερμανία: «Θανατηφόρο χτύπημα» για το ευρώ η χαλάρωση του φρενου χρέους δηλώνει το AfD

Το AfD προειδοποίησε για στρεβλώσεις στις πιστωτικές αγορές, αύξηση των επιτοκίων και «διάχυση στις άλλες χώρες του ευρώ»

 «Θανατηφόρο χτύπημα» για το ευρώ αποτελεί η ψήφιση της συνταγματικης αναθεώρησης του φρένου χρέους στη Γερμανία σήμερα (18.3.2025) από την Bundestag.

Η συμφωνία για το χρέος θα πέσει στα πόδια των μελλοντικών γενεών, των καταναλωτών και των φορολογουμένων στη Γερμανία προειδοποιεί η επικεφαλής του AfD, η Alice Weidel. 

Προειδοποίησε για στρεβλώσεις στις πιστωτικές αγορές, αύξηση των επιτοκίων και «διάχυση στις άλλες χώρες του ευρώ». Αυτό θα ήταν το καμπανακι του θανάτου για το ευρώ, είπε. Κατηγόρησε τον ηγέτη του CDU Friedrich Merz ότι αθέτησε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις. 

«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τη χειρότερη εξαπάτηση των ψηφοφόρων που έχω δει ποτέ στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», σημείωσε η ίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France
ΕΕ – Σύνοδος Κορυφής: Κόστα και Φον ντερ Λάιεν στηρίζουν τους αγρότες – Αναβολή υπογραφής Mercosur
O Κόστα επισήμανε ότι η προστασία των Ευρωπαίων αγροτών και της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί θεμελιώδη στόχο της Ένωσης και θα αντιμετωπιστεί στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό
Forklift truck with boxes on pallet. Cargo