Διεθνή

Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητο στο 2% το βασικό επιτόκιο της

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση που κρατά σταθερή τη νομισματική της πολιτική

Αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά τη σημερινή (18.12.2025) της συνεδρίαση για 4η συνεχόμενη φορά, όπως αναμενόταν από τις προβλέψεις των οικονομολόγων τόσο για την εξέλιξη του πληθωρισμού όσο και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Η ΕΚΤ διατήρησε στο 2% το επιτόκιο καταθέσεων και στο 2,4% το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση που κρατά σταθερή τη νομισματική της πολιτική, ενώ είχαν προηγηθεί 8 διαδοχικές μειώσεις ων 25 μονάδων βάσης που «έριξαν» τα επιτόκια στο 2%, από 4% προηγουμένως. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα, προσαρμόζοντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο ελεύθερα στις αγορές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κυρώσεις, λέει το ΥΠΕΝ της Ρωσίας
«Δεν θα πρέπει να υπάρχουν οποιοιδήποτε περιορισμοί από κυρώσεις και πως κάθε χώρα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει με ποιον θα συνεργασθεί», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σορόκιν
Ο υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Πάβελ Σορόκιν 12