Διεθνή

Η Κίνα και η Ιαπωνία συμφωνούν σε νέο οικονομικό διάλογο

Η Κίνα και η Ιαπωνία έκαναν συμφωνία σήμερα (26.5.2024) για νέο διμερή οικονομικό διάλογο υψηλού επιπέδου την κατάλληλη στιγμή, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CCTV.

Η συμφωνία έγινε στη διάρκεια συνάντησης στη Σεούλ ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Τσιανγκ και στον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα, οι οποίοι αμφότεροι θα συμμετάσχουν σε τριμερή σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γελ.

Ο Λι εξέφρασε στον Κισίντα την ελπίδα η Ιαπωνία «να διαχειριστεί ορθά ζητήματα όπως η Ταϊβάν», σύμφωνα με το CCTV, μόλις λίγες ημέρες αφότου ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την αυτοδιοικούμενη νήσο την οποία το Πεκίνο θεωρεί κινεζικό έδαφος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Νορβηγία: Το κρατικό ταμείο επενδύσεων αποσύρεται από την Caterpillar και πέντε ισραηλινές τράπεζες επικαλούμενο «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι προϊόντα της Caterpillar χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη γενικευμένων και συστηματικών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αναφέρει το κρατικό ταμείο επενδύσεων
Δύο νορβηγικές σημαίες ανεμίζουν στον άνεμο
Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς σε τεχνολογικά προϊόντα και ημιαγωγούς ως αντίποινα για τον ψηφιακό φόρο
Ο Τραμπ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες ότι τα μέτρα «έχουν σχεδιαστεί για να βλάψουν ή να κάνουν διακρίσεις εις βάρος της αμερικανικής τεχνολογίας» και «εξωφρενικά, δίνουν πλήρη άδεια στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ