Διεθνή

Κασκάρι (Fed): Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση

Τα κορυφαία στοιχεία από την τελευταία έκθεση για τις τιμές καταναλωτή επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός κατευθύνεται προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης (Fed), Νιλ Κασκάρι.

Ο Κασκάρι τόνισε ότι δεν είχε ακόμη τη δυνατότητα να εξετάσει λεπτομερώς τα στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Bloomberg. Παρόλα αυτά, με βάση τα κύρια νούμερα, ο επικεφαλής της Minneapolis Fed δήλωσε ότι είναι σίγουρος για την πορεία του πληθωρισμού.

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό, αλλά πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε σήμερα (13.11.2024) ο Κασκάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση του Bloomberg. «Έχουμε να αναλύσουμε άλλα δεδομένα ενός μήνα ή έξι εβδομάδων προτού λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France
ΕΕ – Σύνοδος Κορυφής: Κόστα και Φον ντερ Λάιεν στηρίζουν τους αγρότες – Αναβολή υπογραφής Mercosur
O Κόστα επισήμανε ότι η προστασία των Ευρωπαίων αγροτών και της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί θεμελιώδη στόχο της Ένωσης και θα αντιμετωπιστεί στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό
Forklift truck with boxes on pallet. Cargo