Διεθνή

Παράθυρο Τραμπ για αύξηση δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τον Καναδά – Πιθανές απαλλαγές για την Κίνα

«Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητά σας, με όλο το σεβασμό. Θέλουμε, πραγματικά, να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκίνητα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο δασμός 25% που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να αυξηθεί.

«Όταν βάζω δασμούς στον Καναδά – πληρώνουν 25% – αλλά αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, όσον αφορά τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

Το μόνο που κάνουμε είναι ότι λέμε: «Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητά σας, με όλο το σεβασμό. Θέλουμε, πραγματικά, να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκίνητα».

Σε διαφορετικό κλίμα κινείται δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να απαλλάξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από ορισμένους δασμούς μετά από έντονες πιέσεις στελεχών της βιομηχανίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα εξαρτήματα αυτοκινήτων θα εξαιρεθούν από τους δασμούς που επιβάλλει ο Τραμπ στις εισαγωγές από την Κίνα για τη φαιντανύλη. Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα εξαιρεθούν επίσης από τους δασμούς που επιβάλλονται στον χάλυβα και το αλουμίνιο, σε μια «αποσυμπίεση» των δασμών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France
ΕΕ – Σύνοδος Κορυφής: Κόστα και Φον ντερ Λάιεν στηρίζουν τους αγρότες – Αναβολή υπογραφής Mercosur
O Κόστα επισήμανε ότι η προστασία των Ευρωπαίων αγροτών και της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί θεμελιώδη στόχο της Ένωσης και θα αντιμετωπιστεί στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό
Forklift truck with boxes on pallet. Cargo