Διεθνή

Σε αυτοσυγκράτηση της ΕΕ στα αντίποινα στους αμερικάνικους δασμούς, καλούν οι τραπεζίτες της Γερμανίας

Δεν υπάρχει λόγος να αντεπιτεθούμε βιαστικά με πρόσθετα μέτρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης γερμανικών τραπεζών

Οι τράπεζες της Γερμανίας παροτρύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει την όξυνση των υφιστάμενων εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ με την επιβολή δασμών για αντίποινα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να σηματοδοτεί την προθυμία της να συμμετάσχει σε συνομιλίες και η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι, δήλωσε ο Heiner Herkenhoff, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Τραπεζών της Γερμανίας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν υπάρχει λόγος να αντεπιτεθούμε βιαστικά με πρόσθετα μέτρα», δήλωσε ο Herkenhoff. «Ο στόχος θα πρέπει να συνεχίσει να είναι η συμμετοχή σε εποικοδομητικό διάλογο – αυτή ήταν η πορεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι σήμερα».

Η Ευρώπη διερευνά τόσο πιθανές παραχωρήσεις όσο και αντίποινα, καθώς ετοιμάζεται να απαντήσει στους δασμούς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να υποχωρήσει. Μέρος του προβλήματος είναι ότι η ομάδα του Τραμπ δεν ξέρει τι θέλει, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπόριο Μάρος Σέφτσοβιτς στους απεσταλμένους την Παρασκευή σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα σήμερα (7.4.2025), ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Carlos Cuerpo, δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλα τα πιθανά μέσα αντιποίνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν απαγόρευση στον κινεζικό γίγαντα δρομολογητών TP-Link λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια δεδομένων
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει μια «αρχική απόφαση» ότι η TP-Link αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια μετά από έρευνα σχετικά με τους δεσμούς της με την Κίνα που ξεκίνησε πέρυσι
USA China flags
ΗΠΑ: Μείωση ελλείμματος βλέπει ο Μπέσεντ
«Πρόκειται για σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2024, όταν ο δείκτης είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ εκτός περιόδων πολέμου ή ύφεσης», είπε ο Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ 1
Αργεντινή: Στα σκαριά υποτίμηση του πέσο, μετά τις πωλήσεις δισ. δολαρίων
Η κυβέρνηση έχει παρέμβει για να αποτρέψει την περαιτέρω πτώση του νομίσματος, επαναφέροντας ορισμένους ελέγχους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και πωλώντας δολάρια στην αγορά μελλοντικής εκπλήρωσης
Various banknotes from Argentina on the table