Διεθνή

Το Μεξικό ανακοίνωσε αντίποινα στους δασμούς Τραμπ

Τα «δασμολογικά και μη» αντίποινα θα αναφέρει λεπτομερώς η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ την Κυριακή

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, ανακοίνωσε σήμερα (4.3.2025) αντίποινα κατά της απόφασης του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές του Μεξικού.

«Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο, λόγος ή δικαιολογία για αυτή την απόφαση που θα επηρεάσει τον λαό μας και τα έθνη μας», τόνισε. Η επιβολή δασμών στις εισαγωγές από το Μεξικό, τον μεγαλύτερο παγκόσμιο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ, είναι μια «προσβλητική, δυσφημιστική και αβάσιμη» απόφαση, πρόσθεσε η Σέινμπαουμ, αξιωματούχοι της κυβέρνησης της οποίας διαπραγματεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον με την κυβέρνηση Τραμπ.

Η Σέινμπαουμ αναμένεται να αναφέρει λεπτομερώς αυτά τα αντίποινα κατά της Ουάσινγκτον την Κυριακή (9.3.2025) σε μια δημόσια συνάντηση στην κεντρική πλατεία Ζόκαλο της Πόλης του Μεξικού.

«Όποια και αν είναι η απόφαση, έχουμε σχέδιο», είχε πει πριν πραγματοποιηθούν οι απειλές του Αμερικανού προέδρου για επιβολή δασμών στο Μεξικό.

Επανέλαβε τη συμπεριφορά της απέναντι στον Τραμπ: «ψυχραιμία» και «συνεργασία ναι, υποταγή όχι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ο Σι πιέζει τον Τραμπ να μην επιβάλει περιορισμούς στο εμπόριο
Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως θετικές και ρεαλιστικές και ανέφερε πως ο Σι ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα μπορούσαν να χειριστούν τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ των χωρών προς όφελος και των δύο
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ
ECOFIN: Στο τραπέζι νέα αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας με απεριόριστη αύξηση των επενδύσεων και μακρύτερο ορίζοντα μείωσης του χρέους
Στην ατζεντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών σήμερα και αύριο θα βρεθεί μελέτη του think tank Bruegel η οποία προτείνει μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας
Macro detail of euro currency money banknote: 20 euro
Με πολεμική ατζέντα η κατεπείγουσα σύνοδος των ηγετών της ΕΕ – Στο επίκεντρο της η οικονομική στήριξη της ανατολικής αμυντικής πτέρυγας
Ο Αντόνιο Κόστα θέτει ζήτημα σε σχέση με το πώς μπορεί η ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά της για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη μας στην «Ανατολική πλευρά»
Τανκ