Οικονομία

Διευκρίνηση: Έκπτωση 25% για τον ΦΠΑ που βεβαιώνεται και πληρώνεται τον Απρίλιο

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών. Ειδική αναφορά γίνεται στον ΦΠΑ και σημειώνεται ότι εφόσον ο συγκεκριμένος φόρος έχει βεβαιωθεί πριν τον Απρίλιο δεν υπόκειται στο καθεστώς της έκπτωσης 25%. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά ΦΠΑ που βεβαιώνεται τον Απρίλιο και όχι τον Μάρτιο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την διευκρίνηση του υπουργείου Οικονομικών:

«Προς άρση αμφιβολιών σχετικά με την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, διευκρινίζεται ότι:

– Οι οφειλές ΦΠΑ και οι οφειλές από παρακρατούμενους φόρους που έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση και είναι καταβλητέες από 30/3/2020 έως και 30/4/2020 οι οποίες δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν θα υπόκεινται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.

– Η εξόφληση του ΦΠΑ που είναι καταβλητέος από 30/3/2020 έως 30/4/2020, σε δύο δόσεις με ενεργοποίηση της σχετικής επιλογής στην υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ (κωδικός 523) και δεν έχει υπαχθεί σε οποιοδήποτε καθεστώς ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν υπόκειται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που επιθυμούν να καταβάλουν οφειλές Μαρτίου που εμπίπτουν στο καθεστώς έκπτωσης 25% σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30-3-2020 (ΦΕΚ Α΄ 75), το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης παράτασης της εμπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Τέλος,  θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογουμένους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών την 30-3-2020 και 31-3-2020 και δικαιούνται την έκπτωση του 25% σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Βρυξέλλες: Νέα μέτρα για τον χάλυβα – Διπλασιασμός δασμών και μείωση εισαγωγών
Η Κομισιόν διπλασιάζει τους δασμούς και ενισχύει τους ελέγχους στις εισαγωγές χάλυβα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας στην Ευρώπη απέναντι στην Κίνα
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Θεοδωρικάκος: Εμβαθύνουμε τη συνεργασία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας με νέες επενδύσεις
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της αγροδιατροφής, της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών και των πρώτων υλών
Πρωινό εργασίας του Υπουργού Ανάπτυξης με τον Υπουργό Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων
Τι σημαίνει η πολιτική αστάθεια της Γαλλίας για την οικονομία της ΕΕ – Οι εκκρεμότητες, τα ρίσκα και τα σχέδια διάσωσης
Αν και προς το παρόν δεν αναμένονται σημαντικές αποφάσεις που απαιτούν ομοφωνία –όπως η έγκριση νέου Πολυετούς Πλαισίου, που είναι προγραμματισμένο για το 2027- οι εξελίξεις στη Γαλλία ενδέχεται να επηρεάσουν κρίσιμες διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Flag of France and the European Union EU and euro coins