Οικονομία

Δωρεά ΑΔΜΗΕ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τον κορονοϊό

Σε δωρεά ύψους 370 χιλιάδων ευρώ προχωρά ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), υποστηρίζοντας έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που συνεπάγεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Διαχειριστής επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Νοσοκομείο Σωτηρία, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια του εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμα τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox).

Παράλληλα, ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, StateGrid, έχει δεσμευτεί ότι θα συνδράμει την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας, με την οποία έχει ήδη αναμετρηθεί στην Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεριμνήσει για την άμεση δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Μπράβο στον ΑΔΜΗΕ που αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα ώρα επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία. Ευχαριστώ επίσης την StateGrid και για τις δικές της δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπενθυμίζω ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας προσφέρουν όλες συνεχώς και αδιαλείπτως ένα κρίσιμο κοινωνικό έργο, που είναι η απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών της ώρας με κάθε μορφή ενέργειας. Συγχαρητήρια στα στελέχη και τους εργαζομένους των εταιρειών αυτών».

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΔΜΗΕ που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει τα νοσοκομεία μας στη δύσκολη αυτή μάχη. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή κρίση της Δημόσιας Υγείας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που η κρίση του CoVid-19 επεκτάθηκε και στη χώρα μας, ο ΑΔΜΗΕ κινητοποιήθηκε για να στηρίξει τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς κρίσης. Ο Διαχειριστής θα συνδράμει με όλα του τα μέσα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από τη νόσο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέα υποβάθμιση της Γαλλίας από τον S&P – Πλήγμα στην αξιοπιστία και αυξημένη πίεση στις αγορές
Σε μια μη προγραμματισμένη ενέργεια, η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας από AA- σε A+, επισημαίνοντας ότι η αβεβαιότητα γύρω από τον κρατικό προϋπολογισμό παραμένει υψηλή
France, Stock Market Data, Stock Market Crash, Stock Market and Exchange, Moving Down
Πιερρακάκης στο Reuters: Κάλεσμα για ενίσχυση των διασυνοριακών εξαγορών στην Ευρώπη
Η Ευρώπη χρειάζεται μια αλλαγή νοοτροπίας προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερες διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο ορισμένων εξ αυτών, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης στο Reuters: Η Ελλάδα αναμένει μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης το 2026, ξεπερνώντας τις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης
«Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εταιρείες στην Ελλάδα που χρειάζεται να αναπτύξουν περαιτέρω συνέργειες, είτε εξαγοράζοντας εταιρείες στην Ευρώπη και διεθνώς, είτε το αντίστροφο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17