Οικονομία

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Αναρτήθηκαν στην ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων χρηματοδότησης για το «Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας»  που αφορά 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, σήμερα (22.12.2023).

Η δράση της ΔΥΠΑ αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-55 ετών, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εκτός της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή

Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στη διεύθυνση www.ependyseis.gr εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των δέκα πέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και συγκεκριμένα από Τετάρτη 27.12.2023 και ώρα 13:00 έως Τετάρτη 10.01.2024 και ώρα 15:00.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28.120.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) και του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
H ΕΕ καλεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ
Το επίσημο ανακοινωθέν αναφέρει πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να συντονίσουν μεταξύ τους την εφαρμογή των σχετικών δεσμεύσεων» που ανέλαβαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αερομαχητικό
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ