Οικονομία

Έκτακτη στήριξη 1,68 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου

Στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών, θα αποδοθεί το σύνολο της έκτακτης στήριξης, συνολικού ύψους 1,68 εκατ.ευρώ, που αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχετική κοινοποίηση των κριτηρίων κατανομής εστάλη σήμερα στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Το ποσό των 1.683.910 ευρώ θα κατανεμηθεί στους παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος που δραστηριοποιούνται στα νησιά Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Λέρος και Μεγίστη, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής παραγωγής. Επισημαίνεται ότι βάσει του αριθμού των ζώων το μεγαλύτερο ποσοστό της ενίσχυσης (85%) θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε: «Η επιλογή της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στα συγκεκριμένα νησιά έγινε διότι η διατάραξη του γαλακτοκομικού τομέα σε αυτά, εντείνεται ακόμη περισσότερο τόσο εξαιτίας των φυσικών γεωγραφικών περιορισμών, λόγω νησιωτικότητας και των έκτακτων κοινωνικό-οικονομικών παραμέτρων που έχουν προκληθεί από την προσφυγική κρίση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πάουελ (Fed): Οι μεταβαλλόμενοι κίνδυνοι ενδέχεται να δικαιολογούν την προσαρμογή των επιτοκίων
«Η σταθερότητα του ποσοστού ανεργίας και άλλων δεικτών της αγοράς εργασίας μας επιτρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά καθώς εξετάζουμε αλλαγές στη στάση της πολιτικής μας», δήλωσε ο Πάουελ
Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell holds a press conference following a two-day meeting of the Federal Open Market Committee on interest rate policy in Washington, U.S., September 18, 2024.