Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ για τις απορρίψεις αιτήσεων

Διευκρινίσεις δίνει ο ΟΠΕΚΑ σχετικά με τις απορρίψεις αιτήσεων για επίδομα παιδιού.

«Κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ. 

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ αποσαφηνίζει ότι το χρέος που εμφανίζεται, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές, δεν είναι οριστικό. Όπως επισημαίνει, θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και, για τον λόγο αυτό, οι πολίτες, που επηρεάζονται, καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

Επίσης, ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού και αναφέρει ότι οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει, στις 31 Μαρτίου 2023, το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καναδάς: Καταργούνται από 1ης Σεπτεμβρίου οι ανταποδοτικοί δασμοί στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα – Εξαιρούνται οχήματα, χάλυβας και αλουμίνιο
Με τον τρόπο αυτόν ο Καναδάς ανταποκρίνεται στις εξαιρέσεις που χορήγησε στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον στα καναδικά προϊόντα
People are silhouetted in front of the Canadian national flag at the Palais des Congres in Montreal, Quebec, Canada October 21, 2019.
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
Εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις στους δασμούς, τα αυξημένα έσοδα θα συρρικνώσουν τα πρωτογενή ελλείμματα κατά 3,3 τρισ. δολάρια και θα μειώσουν τους τόκους που καταβάλλει η χώρα για το ομοσπονδιακό χρέος της κατά 0,7 τρισ. την επόμενη δεκαετία
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
ΕΕ: Επενδύσεις ύψους 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων
Τα 13 έργα, στα οποία συμμετέχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικοί οργανισμοί, τοπικές αρχές, σχολεία και επιχειρήσεις, «θα αποφέρουν ευρύ φάσμα οφελών για τους ωκεανούς και τα ύδατα στην ΕΕ και όχι μόνο»
Santorini island, Greece
Πάουελ (Fed): Οι μεταβαλλόμενοι κίνδυνοι ενδέχεται να δικαιολογούν την προσαρμογή των επιτοκίων
«Η σταθερότητα του ποσοστού ανεργίας και άλλων δεικτών της αγοράς εργασίας μας επιτρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά καθώς εξετάζουμε αλλαγές στη στάση της πολιτικής μας», δήλωσε ο Πάουελ
Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell holds a press conference following a two-day meeting of the Federal Open Market Committee on interest rate policy in Washington, U.S., September 18, 2024.