Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα σε 1,2 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά – Από 45 έως 480 ευρώ τα ποσά – Ιανουάριο οι αιτήσεις

Έκτακτο επίδομα θέρμανσης με μέγιστο ποσό τα 480 ευρώ το τρίμηνο θα δοθεί σε περίπου 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές, που θερμαίνονται με ρεύμα, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την εξειδίκευση των μέτρων την Πέμπτη (02.11.23). 

«Αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα είναι οι μισοί καταναλωτές» σημείωσε ίδιος και πρόσθεσε: «Δίνουμε έκτακτη ενίσχυση στους ενεργειακά ευάλωτους. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024. Είναι 1,2 εκατ. οι πιθανοί ωφελούμενοι, με βάση τις «θερμοημέρες». Θα υπολογιστεί με 12.000 διαφορετικούς συντελεστές σε 12.000 σημεία στη χώρα. Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο. Η ενίσχυση είναι 60 ευρώ το μήνα και το κόστος φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από τον προσεχή Ιανουάριο. 

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ενίσχυση θα είναι ενιαία και μάλιστα προσαυξημένα για οικογένειες με παιδιά. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης το τρίμηνο θα είναι τα 45 ευρώ και το μέγιστο τα 480 ευρώ.

Οι καταναλωτές που θα κάνουν αίτηση, θα δουν την ενίσχυση στους αντίστοιχους λογαριασμούς κατανάλωσης ως έκπτωση, αφού δεν πρόκειται για προκαταβολή.

Τα νέα τιμολόγια

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2024, όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν τιμολόγιο. Οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν θα μεταπέσουν αυτομάτως στο ειδικό κοινό τιμολόγιο, που θα είναι ίδιο για όλους τους προμηθευτές.

Τα νέα τιμολόγια θα έχουν χρωματική επισήμανση ως εξής:

Μπλε: Σταθερά τιμολόγια
Πράσινο: Κυμαινόμενα τιμολόγια με ανακοίνωση της τιμής είτε πριν την εφαρμογή της είτε απολογιστικά
Πορτοκαλί: Προϊόντα δυναμικής τιμολόγησηςΚίτρινο: Κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Λαζαράκου: Επανεξελέγη μέλος στο Προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Βασιλική Λαζαράκου επανεξελέγη ως μέλος του Προεδρείου (Bureau) της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το έτος 2026
Λαζαράκου: Επανεξελέγη μέλος στο Προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Συνέντευξη του John Leitao, CEO της Inspired Education για την περιοχή της Ευρώπης, σχετικά με επενδύσεις ύψους €45 εκατ. και το διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία, τέχνες και αθλητισμό
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης