Οικονομία

Έρχεται η υποδόση των 1,7 δισ. ευρώ

Η υποδόση των 1,7 δισ. ευρώ που υπολείπεται ύστερα από το σπάσιμο της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί κανονικά πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οπως είναι γνωστό η συμφωνία προέβλεπε να καταβληθούν 1,8 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι καταβλήθηκαν τελικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών 2,029 δισ. ευρώ, δηλαδή 229 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.
Υπενθυμίζεται ότι το διαχωρισμό της δόσης σε δύο υποδόσεις 1,1 και 1,7 δισ. ευρώ είχε κάνει το Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Πιερρακάκης για την αναβάθμιση Fitch: «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»
«Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα χτίζει μία νέα θέση στο επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης