Οικονομία

Ετοιμάζεται συμφωνία μαμούθ ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δύο από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες εταιρείες του κλάδου των χημικών, οι αμερικανικές DuPont και Dow Chemicals, βρίσκονται μία ανάσα πριν τη συγχώνευση, από την οποία θα προκύψει ένας κολοσσός με χρηματιστηριακή αξία 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εαν τελικά προχωρήσει αυτό το τεράστιο deal τότε θα προκύψει μία νέα εταιρεία – γίγαντας που αυτοδίκαια θα καταλάβει την δεύτερη θέση παγκοσμίως στον κλάδο των χημικών.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με την Ημερησία οι δύο εταιρείες, η DuPont και η Dow Chemicals, έχουν μερίδιο αγοράς 17% στην παγκόσμια αγορά φυτοφαρμάκων και ελέγχουν το 41% της αγοράς σπόρων καλαμποκιού και το 38% της αγοράς σόγιας.

Ο νέος επιχειρηματικός όμιλος θα στοχεύσει σε τρεις δραστηριότητες, τα γεωργικά προϊόντα, τα περτοχημικά προϊόντα και τα ειδικά χημικά προϊόντα.

Η συγχώνευση θα θεωρηθεί τελειωμένη μόνον όταν δώσει το πράσινο φως η Υπηρεσία Ανταγωνισμού στις Η.Π.Α, κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί η εταιρεία που θα προκύψει θα έχει ηγεμονική θέση στα αγροχημικά και στους σπόρους.

Πηγή Ημερησία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
H Prosport εντάσσεται στην AS1
Η κορυφαία ελληνική sports agency εντάσσεται στην AS1, ενισχύοντας την παγκόσμια ηγετική της θέση στην εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών
Ο CEO της AS1, Ignacio Aguillo, με τον CEO της Prosport, Πασχάλη Τουντούρη
Το ΒΕΑ ζητά την κατάργηση του φόρου πολυτελείας 10% στα κοσμήματα – Καμπανάκι για τουρισμό και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πρόκειται για έναν φόρο που αυξάνει τεχνητά τις τιμές των προϊόντων, περιορίζει τη ζήτηση και πλήττει άμεσα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Expert evaluates various gold jewelry pieces with magnifying glass and tweezers in a bright workspace