Οικονομία

Eurostat: 22 εκατ. άνεργοι στην Ε.Ε., “πρωταθλήτρια” η Ελλάδα

Στο 23,4% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, σε σχέση με τον Μάιο που ήταν 23,5,%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Συνολικά, τον Αύγουστο καταγράφονται 21,973 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 16,3 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια».

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 1,12 εκατομμύρια σύμφωνα με τη Eurostat. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,8% και στις γυναίκες στο 27,8%.

Μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 49,1% τον Μάιο σε 47,7% τον Ιούνιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (47,7%), την Ισπανία (43,2%) και την Ιταλία (38,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,9%).

Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 20,7% και στην ΕΕ στο 18,6%. Στην Ευρωζώνη και την «ΕΕ των 28», η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο στο 10,1% και στο 8,6% αντίστοιχα. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο).

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (23,4% τον Ιούνιο) και την Ισπανία (19,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (3,9%) και τη Γερμανία (4,2%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Eurelectric: Η ενίσχυση της ζήτησης και της ευελιξίας στην ηλεκτρική ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για να αξιοποιηθούν τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης
Το Power Barometer 2025 της Eurelectric καταδεικνύει μείωση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καθαρής ενέργειας και ΑΠΕ
Πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας
Η Τράπεζα της Αγγλίας και ο ΟΟΣΑ προειδοποιούν σοβαρά για τον ασταθή πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολύ πιο άκαμπτος από ό,τι είχε προβλέψει στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο και υψηλότερος από οποιοδήποτε άλλο έθνος της G-7 τα επόμενα χρόνια
Inflation and the economic crisis. Financial market crash. The Red arrow on the chart is pointing Up. Golden Stack Coins With Red Arrow Showing Upward Direction for the higher inflation concept.