Οικονομία

Eurostat: Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, όλα δείχνουν πως η ύφεση στην Ελλάδα βαίνει σταθερά προς το τέλος της αφού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αποκλιμακώθηκε στο 0,2%.

Μηδενική αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο παρουσίασε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ευρώζωνη, έναντι αύξησης 0,2% στην ΕΕ των 28, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Σε σχέση με την Ελλάδα, για την οποία η Eurostat δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν την ετήσια μεταβολή, όλα δείχνουν πως η ύφεση βαίνει σταθερά προς το τέλος της αφού κατα το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αποκλιμακώθηκε στο 0,2%.

Σε ο,τι αφορά τον πληθωρισμό τον Ιούλιο του 2014 ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη έκλεισε στο 0,4%, έναντι 0,5% τον Ιούνιο.

Τα μεγαλύτερα αρνητικά πρόσημα παρουσιάστηκαν στη Βουλγαρία (- 1,1%), την Ελλάδα (- 0,8%) και την Πορτογαλία (- 0,7%) ενώ τα μεγαλύτερα θετικά στην Αυστρία (1,7%), τη Ρουμανία και (1,5%) και το Λουξεμβούργο (1,2%).

Διαβάστε

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ

Απίστευτη γκάφα στη Διαύγεια: «Κάρφωσαν» τους ελέγχους για τη “μαύρη” εργασία!

Άνεργοι και στη Γερμανία οι Έλληνες! 43.513 ζουν με επιδόματα

Πριν την ΔΕΘ η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια – Η προειδοποίηση Δένδια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά Κινέζων αγοραστών ιρανικού πετρελαίου
Αμερικανοί και Ιρανοί, εχθροί τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, άρχισαν στις 12 Απριλίου συνομιλίες για το ακανθώδες θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με τη διαμεσολάβηση του Ομάν
Παραγωγή πετρελαίου