Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ευρω-ομόλογο “σωσίβιο” για την οικονομία

ΦΩΤΟ REUTERS

Σχέδιο Β ετοιμάζει η Ε.Ε. σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αντιμετωπίσει το έλλειμμα της.   

Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θέλουν να είναι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας και εξετάζουν λύσεις στην περίπτωση που δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το έλλειμμα της. Παρά τις διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο αλλά και αναλυτές της αγοράς επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί αναφορικά με την οικονομία και υπογραμμίζουν το έλλειμμα αξιοπιστίας που υπάρχει.

Σε αυτό το κλίμα έχει πέσει το τραπέζι της Ε.Ε. η πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου που θα προστατεύσει την Ελλάδα αλλά και όσες χώρες αντιμετωπίσουν πρόβλημα από τους κερδοσκόπους. Οι φόβοι που υπάρχουν, μετά τη δραματική εβδομάδα που έζησε η ελληνική οικονομία, είναι ότι η εκτίναξη του spread θα παρασύρει και άλλες χώρες. 

Σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του Eurogroup είπε ότι “η Ε.Ε. έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης όσο σκληρά και αν είναι να μη φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

Όπως φαίνεται η απόφαση θα ληφθεί κοντά στα τέλη Ιανουαρίού όταν οι χώρες θα έχουν δημοσιοποιήσει τα προγράμματα σταθερότητας τους, που θα φαίνονται τι μέτρα και προσπάθειες κάνουν στα δημοσιονομικά τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε