Μακρο-οικονομία

Θεοδωρικάκος: Με σχέδιο και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών

Ασφαλώς δεν πανηγυρίζουμε. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, ανέφερε ο υπουργός

Σε δήλωση για τον αρνητικό πληθωρισμό στα τρόφιμα (-0,2%) που καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για τον Δεκέμβριο του 2024, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Ύστερα από αρκετά χρόνια, η Ελλάδα έχει σύμφωνα με την Eurostat αρνητικό πληθωρισμό στα τρόφιμα για τον μήνα Δεκέμβριο. Το σχέδιό μας για αποκλιμάκωση των τιμών, ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, ενημέρωση των καταναλωτών, αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και ταυτόχρονα συνεργασία με την υγιή επιχειρηματικότητα έχει θετικά αποτελέσματα»

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε: «Ασφαλώς δεν πανηγυρίζουμε. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία, για να κάνουμε πράξη την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους τους πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράθυρο νέων αυξήσεων τιμών σε βασικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ λόγω «αποψίλωσης δασών»
Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων που προέρχονται από δάση που έχουν αποψιλωθεί - Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις εισαγωγές από τη ΝΑ Ασία
Κρέας 5
ΙΟΒΕ: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο – Επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Οι υπηρεσίες διατηρούν τη δυναμική τους κυρίως λόγω του κλάδου των Ξενοδοχείων - Εστιατορίων, με ικανοποίηση από την τρέχουσα αλλά και τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση
Φωτογραφία: iStock