Μακρο-οικονομία

Το 38% των εργοδοτών στον κλάδο της πληροφορικής ζητά την πρόσληψη εργαζομένων

Αυξήθηκαν κατά 10% οι συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Manpower για το γ΄ τρίμηνο του 2024.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα της Manpower για την απασχόληση, το 37% των Ελλήνων εργοδοτών αναμένει αύξηση του προσωπικού, το 23% περιμένει μείωση και το 37% δεν αναμένει καμία αλλαγή.

Το 82% των Ελλήνων εργοδοτών αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση των υποψηφίων που χρειάζονται.

Η Πληροφορική, ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα (38% των εργοδοτών του κλάδου ζητά να προσλάβει εργαζομένους).
Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο είναι οι Μεταφορές, & η Εφοδιαστική Αλυσίδα με αύξηση 14%.

Οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της Βιομηχανίας και Κατασκευών στην Ελλάδα διαμορφώνονται στο 15%, αυξημένες κατά 9% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και Κτηματομεσιτικών οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν θετικές προθέσεις προσλήψεων (15%) με μείωση -2% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο κλάδος της Υγείας και των Βιο-επιστημών αγγίζει το 10% (-7% από το προηγούμενο τρίμηνο), και ο κλάδος των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών ανέρχεται σε 8% (+8% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Ασθενέστερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφουν η Ενέργεια και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας όπου ο δείκτης διαμορφώνεται στο -6% (-6% από το προηγούμενο τρίμηνο) και ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας με προοπτικές απασχόλησης -13% (-38% από το προηγούμενο τρίμηνο και -58% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι).

Οι Έλληνες εργοδότες σε μεγάλες επιχειρήσεις με 5.000+ εργαζόμενους είναι οι πιο αισιόδοξοι (29%), σημειώνοντας άνοδο 7 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και 12 μονάδων από πέρυσι. Αυτό το τρίμηνο εντοπίζονται οι χαμηλότερες προθέσεις που καταγράφηκαν σε μεγάλες εταιρείες με 250-999 εργαζομένους για πάνω από δύο χρόνια, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2022 όταν ήταν -1%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο ESM στην εποχή Κυριάκου Πιερρακάκη: Το «σύμβολο» της σκληρής περιόδου των μνημονίων αποκτά προεδρία με ελληνική υπογραφή
Η δεκαετής σχέση της Ελλάδας με τον μηχανισμό, περνά από την «κόλαση» των μνημονίων στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και στην προεδρία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων προβλέπεται από την Ιζαμπέλ Σνάμπελ και τους οικονομολόγους
Οι αναλυτές προσαρμόζουν τις προβλέψεις τους μετά τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού και την εντυπωσιακά καλή αντοχή της οικονομίας της ευρωζώνης στις εμπορικές πιέσεις και τις γεωπολιτικές αναταραχές
REUTERS