Οικονομία

Γ. Χαρδούβελης για καθαρίστριες: Να ενημερωθώ πρώτα – Θα τηλεφωνήσω στον Κικίλια για τα ΜΑΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Γιώργο Βαρεμένο, Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Γελαλή και τις Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου, για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους. Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

Σημειώνεται, ότι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, όπου και υπήρξε βίαιη απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένταση ανάμεσα σε καθαρίστριες και ΜΑΤ έξω από το υπ. Οικονομικών

Δε σταματούν ποτέ οι καθαρίστριες – Μαζί τους σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί

Ξύλο έξω από το υπουργείο Οικονομικών με τις καθαρίστριες – Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν – Γιατί ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την επαναπρόσληψή τους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Alpha Bank εισάγει το πλαίσιο πράσινων ομολόγων με στόχο την επίσπευση των πρωτοβουλιών βιώσιμης χρηματοδότησης
Το νέο Πλαίσιο στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση επενδυτών σε πράσινα ομόλογα παρέχοντας σαφή πορεία για άντληση κεφαλαίων που θα διατίθενται σε έργα με σημαντικά ρητά περιβαλλοντικά οφέλη
Κατάστημα της Alpha Bank
ΣΕΒ: Θετικά αξιολογούν οι επιχειρήσεις την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την δική τους πορεία
Οι μεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση καθώς δεν διαθέτουν ούτε το μέγεθος και τις υποδομές των μεγάλων, ούτε την ευελιξία και την ταχύτητα αντίδρασης των μικρών
Ο Σπύρος Θεοδορώπουλος