Οικονομία

Ιόνιο: Ετοιμάζονται γεωτρύπανα για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα Επτάνησα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία κύρωσης της σύμβασης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, την  Τετάρτη (21.11.2018) μονογράφεται η σύμβαση παραχώρησης δικαιώματος εξορύξεων στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Στην τελετή θα παραστούν ο υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς, καθώς και εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας REPSOL – Ελληνικά Πετρέλαια που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προηγήθηκε.

[read4more]

Πρόκειται για έκταση 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτει την περιοχή δυτικά και νότια της Κέρκυρας, μέχρι δυτικά της Λευκάδας. Θα ακολουθήσει έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κύρωσή τους από τη Βουλή.

Τον Σεπτέμβριο, υπενθυμίζεται, μονογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για τα θαλάσσια “οικόπεδα” νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Έρχονται αλλαγές στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες το 2019 και το 2023 και καθημερινά υλοποιούμε, είναι να δίνουμε διαρκώς νέα ώθηση στην οικονομία, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης