Οικονομία

Ισπανία: Στο 3% ο πληθωρισμός

Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στην Ισπανία παρέμεινε αμετάβλητος στο 3% τον Δεκέμβριο, με βάση την εναρμονισμένη μέθοδο υπολογισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που αναμεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο πληθωρισμός της χώρας διαμορφώθηκε στο 2,9% με βάση την εθνική μέθοδο υπολογισμού.

Αρκετές αυξήσεις φορολογικών συντελεστών, που έγιναν μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος υπό τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, συνέβαλαν στην άνοδο των τιμών στην Ισπανία. Αν εξαιρεθεί η επίπτωση από την αύξηση της φορολογίας, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 0,9% το Νοέμβριο, σύμφωνα με την ισπανική στατιστική υπηρεσία.

Η ισπανική οικονομία πιθανότατα συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο στο τέλος του 2012, καθώς η κυβέρνηση του Ραχόι εφάρμοσε μέτρα λιτότητας για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν αναμένει ότι θα επιτύχει τον αναθεωρημένο από την ΕΕ στόχο για τη μείωση του ελλείμματος το 2012.

Διαβάστε

Ισπανία: Μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία – «Αγοράστε όπλα από μας» λέει η ΕΕ
Η ΕΕ καλύπτει το κενό της αμερικανικής βοήθειας με δάνειο – μαμούθ 90 δισ. ευρώ, δίνοντας προτεραιότητα σε ευρωπαϊκά όπλα και αφήνοντας «παράθυρο» εξαιρέσεων μόνο σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης
REUTERS