Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κ. Κουλουβάτος: Θρήνος για τον γόνο των ξενοδοχείων Αμαλία – Η δράση και το έργο του

Κ. Κουλουβάτος: Θρήνος για τον γόνο των ξενοδοχείων Αμαλία – Η δράση και το έργο του

Ήταν ένας άνθρωπος βαθιά συνδεδεμένος με τον ελληνικό τουρισμό και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, που αφήνει σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη” ήταν τα λόγια του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, για τον Κωνσταντίνο Κουλουβάτο, ιδρυτή των εμβληματικών ξενοδοχείων Αμαλία, που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 13/10, σε ηλικία 62 ετών.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Θεοχάρης: «Το άκουσμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου προκάλεσε σε όλους μας μεγάλη θλίψη.  Η οικογένειά του συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, έχοντας ιδρύσει τα εμβληματικά ξενοδοχεία «ΑΜΑΛΙΑ» σε ιστορικές και τουριστικές περιοχές της χώρας μας, όπως το Σύνταγμα, το Ναύπλιο, η Ολυμπία, η Πρέβεζα, η Καλαμπάκα και οι Δελφοί. Ξενοδοχεία που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνεισφέρουν σημαντικά στην περαιτέρω ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του στον Τουρισμό και στη χώρα συνολικά. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Οικογενειακή παράδοση  

Το όνομα Κουλουβάτου είναι βαθιά συνδεδεμένο με την τουριστική εξέλιξη της χώρας.  Η οικογένειά του έχει ταυτίσει το όνομά της με τα ξενοδοχεία Αμαλία, που βρίσκονται σε Σύνταγμα, Ναύπλιο,  Ολυμπία,  Πρέβεζα, Καλαμπάκα και Δελφούς.  

Ο Κωνσταντίνος ήταν ένα εκ των τριών παιδιών που απέκτησε ο Χρήστος και η Αμαλία Κουλουβάτου, από την οποία πήραν το όνομά τους τα ξενοδοχεία.   

Ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε γερά τα ηνία στον ξενοδοχειακό κλάδο, επενδύοντας στον τουριστικό κλάδο της χώρας, ακόμα και την περίοδο της οικονομικής κρίσης. 

Συμμετέχοντας ενεργά για την αντιμετώπιση των θεσμικών προβλημάτων του ξενοδοχειακού κλάδου και με αφορμή τον κορονοϊό, τον περασμένο Μάιο, είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Αναπόφευκτη η λαίλαπα στον τουρισμό», ενώ βρισκόταν σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς φορείς.  Αποτέλεσε επίσης, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου επί σειρά ετών.

Εκτός από εξαίρετος επαγγελματίας, από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου, μόνο με θετικά λόγια αναφέρονται σε αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως άνθρωπο τίμιο, κοινωνικό, αγαπητό, γαλαντόμο, εξωστρεφή, με χιούμορ, αλλά και άψογο οικογενειάρχη.

Η απώλειά του ήταν ξαφνική και οφείλεται σε επέμβαση καρδιάς. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, με αυτήν κλείνει ο «κύκλος» των εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, καθώς στο παρελθόν, είχαν φύγει από τη ζωή και τα δύο του αδέρφια, Θοδωρής και Αλέξανδρος. 

Ο μεν Θοδωρής από κώμα που έπεσε εξαιτίας τροφής που κατάπιε το 2001, «εγκαταλείποντας» τελικά τη ζωή το 2015 και ο δεύτερος από ατύχημα με μηχανή το 1990, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις