Οικονομία

Κατακρημνίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης στη Ρωσία

Στην πρόβλεψη περί συρρίκνωσης της ρωσικής οικονομίας κατά 3% του ΑΕΠ το τρέχον έτος επιμένει η κυβέρνηση της Ρωσίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ. Αντιθέτως το 2016 η Μόσχα προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας, ο ρυθμός της οποίας αναμένει ότι θα φθάσει στο 2,3% του ΑΕΠ.

Οι οικονομικές προβλέψεις αυτές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό του ρωσικού προϋπολογισμού, βασίζονται στις αυξομειώσεις της διεθνούς τιμής του πετρελαίου η οποία φέτος η Μόσχα αναμένει να κυμανθεί –κατά μέσον όρο– στα 50 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του «μαύρου χρυσού» αναμένεται να αυξηθεί στα 60 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος και στα 80 δολάρια το βαρέλι από το 2018.

Οι νέες προβλέψεις για την πορεία της ρωσικής οικονομίας και την διεθνή τιμή του πετρελαίου συνάδουν με εκείνες που είχαν ανακοινωθεί από τον Ουλιουκάεφ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ήδη από τον περασμένο μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακός χρυσός: Σχέδιο για να γίνει πιο προσιτή η αγορά του πολύτιμου μετάλλου από μικρoεπενδυτές
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού προωθεί την ιδέα του «ψηφιακού χρυσού» που θα διευκολύνει την αγορά του από όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτόν χωρίς τη διαμεσολάβηση εισηγμένων σε χρηματιστηριακές αγορές funds
New virtual money concept, Gold Bitcoins ( btc )  is Digital crypto-currency use blockchain Technology for
Η ΕΕ προωθεί το σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας καθώς αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας
Ο Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Tα κράτη μέλη το βλέπουν ως μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός και πρέπει να τα προετοιμάσουμε όλα σχετικά γρήγορα»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση, ως μοχλοί ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης»
O Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθύνοντας την συζήτηση, μετέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προσωπική του εμπειρία από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης