Οικονομία

Καταρρέει ο κόσμος που ξέραμε – Κίνδυνος Ιαπωνικής χρεοκοπίας!

Σε έκθεση του το ΔΝΤ σημαίνει συναγερμό για το υψηλό δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας και αυτός είναι ο λόγος που ο διεθνής οίκος S&P απειλεί την χώρα με υποβάθμιση.

Την αίσθηση πως υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια μας έχουμε όταν το ΔΝΤ φοβάται άνοδο των ιαπωνικών ομολόγων, κάτι που αναπόφευκτα θα καταστήσει μη βιώσιμο το χρέος της χώρας.
”Εάν οι αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων αυξηθούν από τα τρέχοντα επίπεδα, το ιαπωνικό χρέος μπορεί γρήγορα να γίνει μη βιώσιμο” διαβάζουμε με έκπληξη στην έκθεση του ΔΝΤ.

Αυτό που αποκαλύπτεται και δημιουργεί πανικό στο ΔΝΤ και στις αγορές είναι το εφιαλτικά υψηλό δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.Το ποσοστό του δημοσίου χρέους της Ιαπωνικής οικονομίας, της τρίτης μεγαλύτερης παγκοσμίως, είναι, κρατηθείτε, στο 233%, δηλαδή είναι το χειρότερο από κάθε άλλη αναπτυγμένη οικονομία, όπως αποδεικνύεται και στον πίνακα που βλέπετε πιο πάνω.

Το δημόσιο χρέος είναι η αιτία που ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P προειδοποιεί-απειλεί ξεκάθαρα την Ιαπωνία με υποβάθμιση.

”Η κυβέρνηση δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας, τα δημοσιονομικά της Ιαπωνίας γίνονται όλο και χειρότερα μέρα με την ημέρα” είναι η εκτίμηση της S&P που ανακοινώνει ότι είναι κοντά σε υποβάθμιση στο ΑΑ- της αξιολόγησης της χώρας.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως από το 2020 η χώρα θα έχει πλεονασματικό προυπολογισμό.

Διαβάστε επίσης :

Καταπράσινες οι αγορές – Άνοδος παντού, χαμηλά το ευρώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πού βαδίζει η γαλλική οικονομία μετά την πτώση του Μπαϊρού: Μηδαμινή ανάπτυξη, υψηλό κόστος δανεισμού και στο βάθος πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας
Η Γαλλία, η οποία αντιμετωπίζει μια απόφαση αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας από την Fitch την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025, πληρώνει τώρα περισσότερα για μακροπρόθεσμο χρέος από την Ελλάδα και την Ισπανία
Διαδηλώτρια ενάντια στην κυβέρνηση Μπαϊρού
ΤΕΧΑΝ: Επίσημη παρουσίαση του νέου φωτοβολταϊκού κινητού πολυκέντρου ανακύκλωσης στην 89η ΔΕΘ
Η ΤΕΧΑΝ συμμετέχει στην 89η ΔΕΘ από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, με το Νέο Φωτοβολταϊκό Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης – το 1ο Παγκοσμίως Ενεργειακά Αυτόνομο Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης
Νέο Φωτοβολταϊκό Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ