Οικονομία

Καθηγητής Εργ. Δικαίου: Δεν απαγορεύει το Σύνταγμα απολύσεις στο Δημόσιο

Η απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο στέκει νομικά με το υφιστάμενο Σύνταγμα, λέει στην Ημερησία ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Ιωάννης Κουκιάδης, προσθέτοντας όμως ότι απολύσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα του Δημοσίου.

“Νομικά η απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού είναι δυνατή με το υφιστάμενο Σύνταγμα με την παράλληλη κατάργηση οργανικών θέσεων, γιατί η μονιμότητα προϋποθέτει την ύπαρξη οργανικών θέσεων” αναφέρει ο καθηγητής.

Σημειώνει ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι οξύ και πολιτικό γιατί δεν υπάρχουν προβλέψεις για το εργασιακό μέλλον των απολυμένων.

Προσθέτει ότι η μονιμότητα των δημσίων υπαλλήλων προβλέφθηκε στο Σύνταγμα το 1911 και έκτοτε κατοχυρώθηκε σε όλα τα ελληνικά Συντάγματα. “Η κατοχύρωσή της κρίθηκε αναγκαία για την προστασία των υπαλλήλων κατά της αυθαιρεσίας των πολιτικών και των κομμάτων” λέει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα