Οικονομία

Κατσέλη: Θέλουμε καταθέσεις, όχι μαζικές κατασχέσεις ακινήτων

Την αισιοδοξία της για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που πλέον επικεντρώνεται στα κόκκινα δάνεια και στις καταθέσεις.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, οι προοπτικές ευοίωνες και η εθνική τράπεζα μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιποίησης θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ και έτοιμη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, σημείωσε η κα. Κατσέλη.

Επίσης, η πρόεδρος της ΕΤΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το τραπεζικό σύστημα και είναι η επαναφορά των καταθέσεων, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Μαζική κατάσχεση ακινήτων αντίκειται στα συμφέροντα της τράπεζας, που έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει τον πελάτη ενήμερο και να του προσφέρει βιώσιμες λύσεις, τόνισε η ίδια.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βάζουν στο μικροσκόπιο τους κινεζικούς δασμούς ενόψει της συνάντησης Τραμπ–Σι
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για το αν η Κίνα έχει τηρήσει τη συμφωνία περιορισμένης εμβέλειας που είχε συναφθεί το 2020, κατά την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Καναδάς: Υπήρχε πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες πριν την έκρηξη του Τραμπ
Λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι ο Καναδάς είναι έτοιμος να επαναλάβει τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, «όταν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι»
Ο Μαρκ Κάρνεϊ