Οικονομία

Κεφαλογιάννης: «Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου στήριξης του εισοδήματος των αγροτών»

Σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μίλησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα (7.2.2024), στο Στρασβούργο. Η συζήτηση αφορούσε την ενδυνάμωση των γεωργών και των αγροτικών κοινοτήτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, ο κ. Κεφαλογιάννης πρότεινε «τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, εφάμιλλο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την Πράσινη Συμφωνία».

«Κοινή Αγροτική Πολιτική, η πιο επιτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 30 χρόνια», τόνισε στην αρχή της παρέμβασής του, και πρόσθεσε: «Τι ζητούν οι αγρότες μας; Αξιοπρεπές εισόδημα, μείωση κόστους πετρελαίου και ρεύματος, μείωση κόστους εφοδίων και ζωοτροφών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Ναι, οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δίκιο».

«Τι προσφέρουν οι αγρότες μας;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Επάρκεια τροφίμων στην Ευρώπη και εγγυημένη αγροτική ασφάλεια».

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο «τι πρέπει να κάνουμε εμείς», υπογράμμισε:

«Έναν σοβαρό στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας. Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου. Ενός νέου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως έχουμε κάνει ήδη για την Πράσινη Συμφωνία. Ναι, είμαστε υπέρ της προστασίας του κλίματος. Πάντα, όμως, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το αναμενόμενο πάγωμα των επιτοκίων αυξάνει το κόστος δανεισμού
Η κίνηση αυτή αντανακλά μια μετατόπιση στο κλίμα της αγοράς, με τα συμβόλαια ανταλλαγής επιτοκίων που συνδέονται με τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο να υποδηλώνουν πλέον περίπου ισόποσες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων
iStock
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση απορρίπτει προτάσεις για φόρο πλούτου για τον προϋπολογισμό
Η κυβέρνηση αντιτάχθηκε στις προτάσεις, λέγοντας ότι η Γαλλία δεν έχει ποτέ φορολογήσει επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία και ότι τα μέτρα πιθανότατα θα καταργηθούν από το συνταγματικό δικαστήριο
Alexis Sciard