Οικονομία

Ξύλο” από την Εφορία σε όσους παίρνουν από χίλια ευρώ και πάνω

Με διαψεύσεις για νέους φόρους και για επιβάρυνση των μεσαίων εισοδημάτων ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης αφήνει να εννοηθεί πως στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω.

Αποκλείει τις φορολογικές επιβαρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με συνέντευξη του στο Πρακτορείο 104,9 FM.
“Δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας. Δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια. Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών”.
Αμέσως μετά όμως ο ίδιος εμμέσως αποκαλύπτει ποιοί θα μπουν στο στόχαστρο της Εφορίας.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ“.
Για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση, και οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΚΤ: Τα κέρδη των Ευρωπαίων επιχειρηματιών πίσω από την αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη
«Η αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανόδου του αποπληθωριστή του ΑΕΠ αντανακλά την αύξηση της συμβολής των κερδών ανά μονάδα προϊόντος», αναφέρει η έκθεση της ΕΚΤ για το Σεπτέμβριο 2025
a multiple exposure of some piles of euro coins and a flag of the European Union
Θεοδωρικάκος: Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια – Οι αυστηροί έλεγχοι θα συνεχιστούν
Ο υπουργός αναφέρθηκε σε συνέντευξή του για την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς, για το κόστος στέγασης αλλά και τις λαϊκές αγορές
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος 6