Οικονομία

Live your myth in Greece με…βραχιολάκια

Τα υψηλά τέλη που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες στα αεροδρόμια μας αλλά και τα ''φέσια'' του ΕΟΤ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης κρατάνε μακριά από τη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες.
 

35 ευρώ κατά άτομο φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις τα τέλη που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες στα ελληνικά αεροδρόμια με συνέπεια να προτιμούν φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς.
 
Δηλαδή εμείς στην πράξη γυρνάμε την πλάτη σε εκατομμύρια τουρίστες που λόγω της παγκόσμιας ύφεσης επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που συνδυάζουν φθηνά ξενοδοχειακά ”πακέτα'(all inclusive)γνωστά ως βραχιολάκια.
 
Την ίδια ώρα ο ΕΟΤ χρωστάει,από το 2007,πάνω από 125 εκατομμύρια ευρώ,από διαφημίσεις,σε διεθνή μέσα-κολοσσούς όπως το CNN και το CNBC.
 
Αυτά άκουσε ο υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού την περασμένη βδομάδα στο Λονδίνο, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2010,από τους επικεφαλής των εταιρειών χαμηλού κόστους Ryanair, Easyjet, Monarch Αirlines,αλλά και από τους εκπροσώπους των εταιρειών Trip Advisor και Expedia,όταν τους προσέγγισε για να μας προτιμήσουν τη νέα τουριστική σεζόν.
 
Ο κ.Νικητιάδης υποσχέθηκε να απαλλάξει τον ελληνικό τουρισμό από αυτά τα ”βαρίδια” ώστε να αναπνεύσει η μοναδική μας βιομηχανία προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες και ας φορούν και ”βραχιολάκια”.
 
Εαν τα καταφέρει ο υφυπουργός θα βοηθήσει να γίνει πράξη η πρόβλεψη μεγάλων tour operators της Μεγάλης Βρετανίας ότι το 2011 οι αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες τουλάχιστον κατά 3% με 4%.
 
Το ευτύχημα τουλάχιστον είναι πως ο ΕΟΤ ξεκίνησε την αποπληρωμή των χρεών του,κάτι που έκανε τον αντιπρόεδρο του CNN και τον πρόεδρο του CNBC να δηλώσουν :«θα βοηθήσουμε την Ελλάδα όσο μπορούμε».
 
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέο εργασιακό: Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές – Έρχονται fast track προσλήψεις
Το νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, θα προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας έως και 13 ώρες ημερησίως σε έναν εργοδότη μέσω της αύξησης των υπερωριών
Η Νίκη Κεραμέως
Στον αέρα σήμερα η λίστα με τα ονόματα των στρατηγικών κακοπληρωτών σε εφορία και ταμεία
Η φορολογική διοίκηση εισέρχεται σε πιο αποφασιστική φάση, εστιάζοντας στους μεγαλοφειλέτες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών της χώρας
European money on a table with calculator and coins, money and banking concept 1
Bancapp: Στο μικροσκόπιο 1.000 ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί φορολογουμένων – Δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα
Eλέγχονται περιπτώσεις, οι οποίες ενώ δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, φαίνονται να έχουν στην κατοχή τους καταθέσεις που φτάνουν ή υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ
Businessman collecting coins with profit chart analysis business growth, profit growth management and corporate financial statistics