Επιχειρήσεις

Οινοποιία Μπουτάρης: Στο «μικροσκόπιο» της Premia Properties και του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη

Σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Ι.Μπουτάρης & Υιός και τους πιστωτές της, για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας της Μπουτάρης βρίσκεται η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ακινήτων, Premia Properties του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη.

Επιπλέον, η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Premia Properties, διερευνά σε συνεργασία με λοιπούς επενδυτές την συμμετοχή της στην δραστηριότητα οινοποιίας Μπουτάρη, με στόχο την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη μιας ιστορικής επιχείρησης.

Το επενδυτικό της ενδιαφέρον και ειδικά για την ακίνητη περιουσία επιβεβαιώνει η διοίκηση απαντώντας σε επιστολή που έλαβε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου τονίζει  ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς πιστωτές της Μπουτηάρης και σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. 

Η επιστολή καταλήγει ότι, η Premia παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, διερευνώντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα βιομηχανικά (light industrial) ακίνητα και ιδιαίτερα όσα πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας. Σε περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων η Premia θα υλοποιήσει μια πρωτοποριακή και επωφελή συναλλαγή στον κλάδο του real estate.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Alpha Bank εισάγει το πλαίσιο πράσινων ομολόγων με στόχο την επίσπευση των πρωτοβουλιών βιώσιμης χρηματοδότησης
Το νέο Πλαίσιο στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση επενδυτών σε πράσινα ομόλογα παρέχοντας σαφή πορεία για άντληση κεφαλαίων που θα διατίθενται σε έργα με σημαντικά ρητά περιβαλλοντικά οφέλη
Κατάστημα της Alpha Bank