Επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Μέρισμα σε μετρητά και επαναγορά ιδίων μετοχών για τους μετόχους

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τη διενέργεια συμβολικού buyback, 24μηνης διάρκειας

Και την επιλογή της επαναγοράς ιδίων μετοχών θα αξιοποιήσει η Τράπεζα Πειραιώς για την ανταμοιβή των μετόχων της από τα κέρδη της χρήση 2024.

Η Τράπεζα ήταν η μόνη που είχε ανακοινώσει μόνο διανομή μερίσματος σε μετρητά, με δείκτη διανομής 35% από τα καθαρά κέρδη του 2024, ενώ οι άλλες τρεις μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσαν εξαρχής συνδυασμό μερίσματος σε μετρητά και επαναγοράς μετοχών. Στον συνδυασμό αυτό στρέφεται πλέον και η Πειραιώς, καθώς εντάσσει το θέμα στην ημερήσια διάταξη όσων θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι στις 14 Απριλίου.

Ειδικότερα, η Τράπεζα θα προτείνει τη διενέργεια συμβολικού buyback, 24μηνης διάρκειας, που θα αφορά στην αγορά ως 8.333.333 μετοχών σε εύρος μεταξύ 3 ευρώ (ελάχιστη τιμή) με 8 ευρώ (μέγιστη τιμή). Το κόστος δεν υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ και η απόκτηση των ιδίων μετοχών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την εισηγμένη μητρική ή οποιαδήποτε θυγατρική της.

Η επαναγορά τελεί υπό την αίρεση εποπτικής έγκρισης. Οι ίδιες μετοχές, είτε θα ακυρωθούν είτε θα διανεμηθούν δωρεάν σε στελέχη και προσωπικό του ομίλου, στο πλαίσιο προγραμμάτων επιβράβευσης.

Στα θέματα της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται επίσης προς έγκριση η δωρεάν διάθεση ως 10.700.000 ιδίων μετοχών (0,86% του μετοχικού κεφαλαίου) στο σύνολο του προσωπικού του ομίλου, σε βάθος 24 μηνών. Επιπρόσθετα, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τη διανομή ποσού 230.000 ευρώ, τοις μετρητοίς, στο προσωπικό (εξαιρουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Παπαστράτος στη ΔΕΘ – Συζήτηση για τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης: Μύθοι & Αλήθειες
Η Παπαστράτος και η μητρική της εταιρεία, Philip Morris International (PMI), έχουν επενδύσει πάνω από 14 δισ. δολάρια, τα τελευταία 15 χρόνια, στην επιστήμη και την καινοτομία, με στόχο την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων από το συμβατικό τσιγάρο
Ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, η Επικεφαλής Επιστημονικών Υποθέσεων της εταιρείας, Σταυρούλα Νταηλάκη, η δημοσιογράφος, Μαριάννα Σκυλακάκη
BRIGHT diadikasia: Παράταση προθεσμιών σε τρία σημαντικά επενδυτικά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Το πρώτο πρόγραμμα που πήρε παράταση είναι το πρόγραμμα «Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής»
Κώστας Γιαλής, Senior Manager Investment Funding Services