Οικονομία

Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο δήμος Αθηναίων

Συνεχίζει και φέτος τη μείωση των δημοτικών τελών ο δήμος Αθηναίων. Την ίδια ώρα, ειδικές κατηγορίες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια απαλλάσσονται ή έχουν περαιτέρω μείωση.

Επίσης από την αρχή του 2017 ο δήμος έχει θεσπίσει δύο ειδικούς συντελεστές για λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες (π.χ. δικηγορικά γραφεία) πέραν του ξεχωριστού συντελεστή για τους σταθμούς αυτοκινήτων. Έτσι ώστε να είναι πιο δίκαια η χρέωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων όσον αφορά την παραγωγή των απορριμμάτων τους.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι λίγες δεκάδες επαγγελματίες αυτών των κατηγοριών έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα που τους παρέχεται για μειωμένα τέλη, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων , Νέλλη Παπαχελά. Οι μειώσεις αυτές, όπως τόνισε, εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του δημάρχου , Γιώργου Καμίνη , για μείωση 20% όλων των δημοτικών τελών εντός αυτής της θητείας της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο , για το 2018 διατηρούνται στο σημερινό τους ύψος ( 1,55ευρώ/τμ) τα οικιακά τέλη , τα οποία όμως από το 2013 έχουν μειωθεί κατά 6% ( ήταν 1,65 ευρώ/τμ). Επίσης απαλλάσσονται από την καταβολή τελών πολύτεκνοι, τρίτεκνοι , άποροι ενώ μειωμένα κατά 50% είναι τα τέλη για μονογονεϊκές οικογένειες και αναπήρους.

Ο επαγγελματικός συντελεστής μειώνεται και διαμορφώνεται σε 5,60 ευρώ /τμ για το λιανικό εμπόριο ( 14% από το 2014) ,5,40ευρώ/τμ για τις υπηρεσίες (17% μείωση από το 2014) ενώ παραμένει στα 6,24 ευρώ /τμ για επαγγελματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων , που επίσης σε σχέση με το 2014 είναι μειωμένος κατά 4%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ρούτε: «Άλμα προς τα εμπρός» για το ΝΑΤΟ με δαπάνες 5% του ΑΕΠ των κρατών μελών για την άμυνα
Η υποστήριξη των νατοϊκών συμμάχων προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και επίμονη, τόνισε ο Ρούτε σημείωσε και ότι οι σύμμαχοι θα παράσχουν πάνω από 35 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος
Ο Μαρκ Ρούτε
Χαμηλότερα βλέπει την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος το ΚΕΠΕ: Στο 2,2% έναντι 2,3% που προβλέπει την Κομισιόν
Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στα διαθέσιμα δεδομένα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2025 και, επομένως, αντανακλά τη δυναμική της οικονομίας πριν την πρόσφατη κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή
Euro banknotes with stock market chart graph for currency exchange and global trade forex concept