Οικονομία

Μήνυμα Σαπέν προς ΔΝΤ να περιορίσει τις απαιτήσεις του

Μήνυμα προς το ΔΝΤ απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, ζητώντας από το Ταμείο να περιορίσει τις απαιτήσεις του.

Μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο κ. Σαπέν δήλωσε ότι «το ΔΝΤ είναι εδώ από το 2010. Εάν φύγει θα είναι κρίμα για την αξιοπιστία της Ελλάδας. Πρέπει να βρεθούν οι συμφωνίες. Δεν μπορείς να ζητείς όλα από την Ελλάδα, που έχει κάνει πολλές προσπάθειες».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ευχήθηκε να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, προσθέτοντας πως «οι ελληνικοί θεσμοί συζητούν με τους δανειστές και η Γαλλία είναι εδώ για να βοηθήσει και για να δείξει ότι είναι ώρα για συμφωνία, είναι ώρα για να κοιτάξουμε το μέλλον. Η κατάσταση βελτιώνεται. Πρέπει να υπογράψουν για να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη και η Ελλάδα να βρει ανάπτυξη, απασχόληση και αυτονομία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιαπωνία υπογράφουν πλαίσιο συμφωνίας για κρίσιμα ορυκτά και σπάνιες γαίες
Οι δύο χώρες θέλουν να ενισχύσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες σπάνιων γαιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως τα ηλεκτρονικά και τα αυτοκίνητα
Japanese Prime Minister Sanae Takaichi reacts as U.S. President Donald Trump holds up a signed document regarding securing the supply of critical minerals and rare earths, at a bilateral meeting at Akasaka Palace in Tokyo