Οικονομία

Νέα Δημοκρατία: Απάτη η επιστροφή στην κανονικότητα – Μπαταχτσής το Δημόσιο

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά δημιουργούνται νέες καταρρίπτοντας τα περί "επιστροφής στην κανονικότητα", λέει η ΝΔ.

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 2,1 δισ. ευρώ και το 2019 στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος υπενθυμίζει πως πρόκειται για υποχρεώσεις που θα έπρεπε να είχαν εκκαθαριστεί, δηλαδή μηδενιστεί, τον Αύγουστο του 2018, όταν και ολοκληρώθηκε το «δήθεν επιτυχημένο πρόγραμμα», όπως αναφέρει.

«Όπως επισημαίνει και η πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύεται ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές του Δημοσίου, με ευθύνη της Κυβέρνησης. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η “επιστροφή στην κανονικότητα” είναι άλλη μία κυβερνητική απάτη», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στην Κομισιόν κατατέθηκε η ετήσια έκθεση προόδου – Ποιες οι προβλέψεις για ανάπτυξη, χρέος, δαπάνες και πλεόνασμα
Το όφελος από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής έδωσε τον χώρο για τα μέτρα του 2025 αλλά και για τα επερχόμενα. Στο 2,3% η ανάπτυξη, στο 4,5% οι δαπάνες, υπερπλεόνασμα 3,2%
Euro banknotes and coins in front of the national flag of Greece