Οικονομία

Νέα παρέμβαση Ομπάμα για την κρίση στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε μάλιστα ότι η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους της Ελλάδας "επεκτείνεται" στις κεφαλαιαγορές και άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης.

Τα προβλήματα λόγω των κρίσεων χρέους της Ευρώπης έχουν προκαλέσει σοβαρές εντάσεις στις παγκόσμιες χρηματαγορές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας, στην παρούσα φάση, είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Ομπάμα κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες “να δράσουν γρήγορα” για να επιλύσουν το πρόβλημα της κρίσης χρέους, ζητώντας να παρουσιαστεί ένα “πολύ συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων” κατά την προσεχή σύνοδο της G20, τον Νοέμβριο.

Η σύνοδος των είκοσι πλουσιότερων χωρών του κόσμου είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου στις Κάννες, στη Γαλλία.

Όπως είπε ο Ομπάμα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται πως αναγνωρίζουν πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση και δήλωσε αισιόδοξος ότι “θα τα καταφέρουν”. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να υπάρξουν αρκετά “όπλα” στα οποία να στηριχθούν τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι συνομιλεί συχνά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι αντιτίθενται στη διάλυση της ευρωζώνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Άνοδος 2% στην τιμή του πετρελαίου μετά τα χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν – Στα 110 δολάρια αν κλείσει ο κόλπος του Ορμούζ
Η σχετικά ήπια άνοδος της τιμής του πετρελαίου οφείλεται στο γεγονός ότι οι traders ανέμεναν ανταπάντηση του Ιράν στις ΗΠΑ, κάτι που για την ώρα δεν έχει συμβεί
Παραγωγή πετρελαίου
NATO: Στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής το προτεινόμενο ύψος αμυντικών δαπανών 5% του ΑΕΠ
Ο αρχικός χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση της δέσμευσης είναι το 2035, αλλά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα αναμένεται, επίσης, να αποτελέσει θέμα συζήτησης
Ο Μαρκ Ρούτε