Οικονομία

Οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς την Τρίτη

Επισκόπηση αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έκανε η ελληνική πλευρά στη σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς, ενώ παρουσίασε την πρόταση της για την επέκταση των ρυθμίσεων και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ελληνική πλευρά τεκμηρίωσε σε μια πρώτη συνάντηση τη θέση της, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δέχθηκαν να δώσουν την έγκρισή τους να υποβάλει η ελληνική πλευρά σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς, να ψηφιστεί ρύθμιση από την Βουλή έως τον Απρίλιο.

Στις συναντήσεις που θα έχουν την Τρίτη (27.02.2018) οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αναμένεται να συζητηθεί η επέκταση των 120 δόσεων προς ελεύθερους επαγγελματίες και για όφειλες άνω των 50.000 ευρώ, αλλά και οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον νόμο Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει ‪στις 31 Δεκεμβρίου 2018‬.

Οι αλλαγές αφορούν στην αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών όπως:

– στην άρση του τραπεζικού απόρρητου όσων αιτούνται την προστασία του νόμου, ενώ αυτό θα επεκταθεί και για εκείνους που έχουν ήδη υπαχθεί ή βρίσκονται στα στάδια της προδικαστικής διαδικασίας.

– στην αυστηρoποίηση του πλαισίου  των αναβολών εκδίκασης των υποθέσεων στα ειρηνοδικεία

– στην έξωση από τις ευεργετικές διάταξης του νόμου, όσων διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν από δόλο οικονομικά στοιχεία, ή μετέβαλαν την περιουσιακή τους κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Στον πάγο» η αγορά από τις κρατικές οφειλές – Τι σημαίνει η νέα αύξηση στα «φέσια» του Δημοσίου
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι ΜμΕ που συνεργάζονται με δημόσιους φορείς και περιμένουν εδώ και μήνες να πληρωθούν για αγαθά και υπηρεσίες
Economic crisis of 2022 has affected all possible spheres
Το επαπειλούμενο χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν ρίχνουν τις ασιατικές μετοχές – Σε νέα άνοδο το πετρέλαιο
Το κλίμα έγινε πιο επιφυλακτικό μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα πιθανό χτύπημα στο Ιράν τις επόμενες ημέρες
Recession Global Market Crisis Stock Red Price Drop Arrow Down Chart Fall
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά
Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις προτείνoυν οι Βρυξέλλες για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ
«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους για το εάν είναι απαραίτητο να εξεταστεί η Οδηγία για τον Χρόνο Εργασίας σε σχέση με το στρατιωτικό προσωπικό για την υποστήριξη της αμυντικής ετοιμότητας», τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος για την Άμυνα
Άρμα μάχης σε άσκηση 1