Οικονομία

ΟΤΕ: Καλείται να πληρώσει επιπλέον 129,8 εκατ. ευρώ για την εθελουσία

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

 Ο ΟΤΕ ενημερώθηκε ότι η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που φέρεται ότι προέκυψε με βάση τις εκπονηθείσες αναλογιστικές μελέτες, ανέρχεται στο ποσό των 129,8 εκατομμυρίων ευρώ και όπως είναι φυσικό, το πόσο αυτό, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ υπενθυμίζει ότι έχει προσφύγει – ήδη από τον Μάιο του 2010- στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση του παραπάνω άρθρου της Κ.Υ.Α και η διαδικασία εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της προς υπεράσπιση των συμφερόντων της, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Πλήρης διάσταση απόψεων επικρατεί πάντως μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΤΕ, σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση που τυχόν υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, μέσω του οποίου αποχώρησαν από τον Οργανισμό, την περίοδο 2005-2006 πάνω από 5.000 υπάλληλοι.

Το θέμα τέθηκε πέρυσι από τον τότε υπουργό εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, γεγονός που απέρριψε κατηγορηματικά ο ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός είναι συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις. Ο κ. Λοβέρδος με Κοινή Υπουργική Απόφαση ζήτησε την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ταμείων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς